Om meg

Bildet mitt
Dette er ikke den oftest oppdaterte bloggen for forfatteren er helst ute på tur..å være ute i friluft er nemlig noe av det jeg setter mest pris på her i livet, og jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten. Mange av de fine opplevelsene jeg opplever på mine oppdagelsesferder får jeg så lyst til å forevige. Ved å uttrykke mine opplevelser i form av ord og bilder, kan jeg for min egen del oppleve de igjen, og i tillegg dele de med andre og forhåpentlig inspirere litt. Nyt bloggen! Og ikke minst, nyt livet :)

Etiketter

friluftsliv (38) vakre Fræna (35) Bud (21) OJSANN (10) på to hjul (8) sunnmøre (4) Fredly (3)
susnet statistik Det er stk her akkurat nå. I løpet av dagen i dag har vært innom. i løpet av uken, og i løpet av måneden. Alt i alt har vært innom siden 08.02.2010.

søndag 14. november 2010

hyttetur med far og mor og Bergentur med storebror :)

Legg merke til rim i overskrifta. Flink ja ;)


Mandagen tok mamma, pappa og jeg turen opp til Fredly for å sette på skoddene før mr.vinter ødelegger hyttevinduene våre.. 

Vi har det jammen meg fint i Norge!
Pappa i sitt rette element :)


 Venninnene mine og jeg hadde det litt artig en dag med å skrive ned en liste på ting vi vil gjøre før vi fyller 30år. Et av punktene på listen min ble å lage en skikkelig taubane ved hytta. Ikke en sånn liten bane over, men tau hit og dit som man kan klatre og balansere på.
 Det hadde vært kjekt det! 

Fredly har ikke strøm, så vi må ta i bruk ved og gass. Dessverre funker tomme gassbeholdere dårlig til aking når de må bæres ned for å byttes ut.. 
(ser nemlig bedre ut enn det gjør, for den står egentlig helt i ro) 
Fikk med oss solnedgangen på veg ned igjen :)



Samme kveld pakket jeg med matteboka og satte meg på et fly til Bergen. 
Digger å fly over store byer når det er mørkt! 
Og ikke minst fly over Norges nydelige fjell når det er lyst. Gjerne med hvite tupper :))

 Eksamen nærmer seg raskt og da er det godt å ha en storebror på NHH i Bergen! Skulle gjerne hatt oss en tur på Fløien og Vidden, men vi ble sittende i bøkene hver dag og dermed ble det ikke så mye å vise fra Bergenturen..

Eneste fra da vi kjøpte oss en San Francisco-hot dog i pølseboden, Trekroneren..
Glenn Michael                       mMmm!                Elise Theoline

 Apropo.. Navnet «hot dog» dukket faktisk opp en uvanlig kald dag i april 1901 på baseballarenaen New York Polo Grounds. Det var så kaldt at den sedvanlige arenamaten, iskrem, ble byttet ut med varme pølser. Selgerne ropte «get your dachshund, sausages while they're red hot!» En journalist på pressetribunen lot seg inspirere og tegnet en hund. Ettersom han ikke ante hvordan «dachshund» ble stavet, skrev han «hot dog» ved siden av mesterverket. Tegningen spredde seg kjapt nedover tribunene og navnebyttet var i full gang.

Syns det er litt artig med sånne fun fact, 
så slenger like gjerne med noen til..



Fra en pølsebod på Grensen i Oslo ble det tidligere servert «Mannen i månen», sennep på papir, til ungene som ikke hadde råd til pølse eller lompe. Og dengang var pølse i brød faktisk noe av det mest sofistikerte man kunne spise.



Nordmenn spiser fortsatt pølser. Faktisk mer enn noen sinne - 55 tusen tonn i året. Bare denne helgen spiste vi ca. ti millioner pølser. Vi spiser dem bare ikke i pølseboder lenger. Men det finnes noen få unntak. Noen få ildsjeler, som denne pølseboden jeg og bruttern var innom etter endt skoledag. Aldri sett pølser med så mange varianter av smaker både inni og attåt. 

Trekroneren - den legendariske pølseboden i Bergen, 

der alle «hot dogs» kommer med gratis saft. Anbefales :)

1 kommentar:

Bjørn Sindre sa...

Du gikk ikkje for "halvmeteren" altså ;) pinglepølse :P hehe