Om meg

Bildet mitt
Dette er ikke den oftest oppdaterte bloggen for forfatteren er helst ute på tur..å være ute i friluft er nemlig noe av det jeg setter mest pris på her i livet, og jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten. Mange av de fine opplevelsene jeg opplever på mine oppdagelsesferder får jeg så lyst til å forevige. Ved å uttrykke mine opplevelser i form av ord og bilder, kan jeg for min egen del oppleve de igjen, og i tillegg dele de med andre og forhåpentlig inspirere litt. Nyt bloggen! Og ikke minst, nyt livet :)

Etiketter

susnet statistik Det er stk her akkurat nå. I løpet av dagen i dag har vært innom. i løpet av uken, og i løpet av måneden. Alt i alt har vært innom siden 08.02.2010.

søndag 30. januar 2011

Litt fra bloggjuleferien

Bloggjuleferien har vært i en tid hvor jeg har måttet sette litt annet enn friluftsturer foran i prioriteringsrekka. Men noen turer og bilder har det så klart blitt siden sist.. 
Her er noen av vinterens opplevelser, der kamera var pakket med i sekken :)


For det første hadde jeg en matteeksamen før jul som skulle bestås..! Etter en uke med matteøving hos størstebruttern i Bergen skulle det regnes og pugges helt til eksamensdagen.. Men når onkel Johnny og jentene inviterer til å bli med på skøyteisen er det vanskelig å ikke legge ned matteboka. 
I alle fall når mamma og pappa skulle bli med å prøve seg på isskøyter for første gang på ganske maaange år.. dette kunne jo bli morsomt :)

Det ble ikke så mange morsomme knall og fall som jeg håpte på, men det er jo egentlig like så bra, 
for dermed har jeg to til som kan bli med på kommende isskøyteturer :) 
For en stund tilbake fant jeg forresten en skatt i skapet til mamma. En sånn gammeldags, tradisjonell, norsk stilig ski anorakk som ho sydde til seg selv da ho var 17-18 år. Flink!
 Ta det med ro, pelsen er fra skadet ulv som uansett måtte avlives.(sa mamma)
Det er noe med gammeldags, tradisjonell og norsk som jeg liker veldig godt. 
Får litt nasjonalfølelse av det :)


En av de mange fordelene med å bo her ute på landet er at man slipper å bekymre seg for om det er fullt på skøyteisen. Så langt i vinter har jeg enda ikke møtt noen andre på isen enn de jeg selv har dratt sammen med. Det var andre tider før. Kan huske at vi møtte i hvert fall på flere barnefamilier..men selv om det nå blir mer plass til meg og mine, så liker jeg virkelig ikke utviklingen. De fleste som ser den store verdien i å være ute i friluft, har den verdien nettopp fordi de vokste opp med det. Så ta med de små barna ut folkens! Ikke la de sitte foran PC -og TV skjermen dagen lang..

Om en ikke er så flink på skøyter så er tau og rompeakebrett et kjøle kjekt alternativ! 
Passer og bra for de aller minste :)

også er det jo så fantastisk fiiint ute :D


Det var så kjekt på skøyteisen at matteboka lett ble lagt til sides
 da jeg ble invitert med igjen noen kvelder senere..
 Der ble jeg møtt av måneskinn og flere batterilys spredd utover isen. Utrolig stilig :DTips: Om du ikke har batterilys så funker det veldig bra, og til og med enda bedre (spørs vær og vind), å legge fakkelbokslys bak store isklumper (som man ofte finner ved isvannkanten). 
Hele isklumpen lyses opp.


 Jeg måtte rett og slett flytte inn i båten i en hel helg for å få fokusert skikkelig på eksamenslesingen.. selv om det var lesehelg så ble det faktisk en innmari fin helg!
Syns jo egentlig at det er kjekkest å være sammen med mange andre,
 men av og til er det også veldig godt å ha litt tid for seg selv. 
Som nevnt tidligere, så er Teddy en av mine favorittsteder!
Kan absolutt ha noe med beliggenheten å gjøre..  nemlig i fiiine Bud havn :)

Litt trist at det ikke er mer liv i havneområdet egentlig! 
Savner sånne fine trappetrinn fra bryggekantene og ned mot vannet om du skjønner hva jeg mener..? Der folk kunne ha satt seg ned med en is på varme soldager, plaske litt i vannet og hilse på båtfolk som kruser forbi. Dette er faktisk noe jeg alltid har sett for meg og drømt om når jeg selv har krusa i havna med båten på somrene, men ikke møtt på noen andre enn måsene..

Og på kalde høst/vinter dager kunne folk møttes på trappene med en varm og god kaffekopp, og nyte den fine havna i nydelige solnedganger som dette :)  

Den søndagsmorgenen våknet jeg til koselig måseskrik,
denne lappen og en full termos med nytrekker kaffe.. 
 jeg har verdens beste pappa 


Matteeksamen ble bestått :D Verre med norsken. Det er jo i grunn litt spesielt at jeg ikke skal få komme meg videre til friluftsstudiene fordi stilskriving ikke akkurat er min sterkeste side. 
..men så blir jeg kjent for å skrive bra blogg.. litt komisk å tenke på.
 Jaja, det er ikke verre enn at jeg kanskje må bli enda et år til her ute i mitt vakre Bud fiskevær
 :)

Endelig kom høststormen. Etter min mening er det den fineste tiden her ute ved havgapet!


Strm 

Vi måtte gi oss da jeg og tante feilberegna litt på hvor langt opp bølgene kom. Ja, det er artig å oppleve når det går bra.. men off, bølgene er absolutt ikke noe å spøke med! Vær forsiktige og hold avstand folkens, selv om dere syns det blir for lang avstand for å få skikkelig fine bilder. 
Det kan nemlig ende opp med ingen bilder..!


Så fikk jeg med tre av jentene mine på isskøytetur en kveld. Vi tok på oss skøytene, gikk et par minutter, men måtte raskt slutte av pga nærmest forfrysninger på tærne. Husker ikke hvor mange det var, men det er sjeldent sååå mange minusgrader her ute ved kysten! Dermed fant vi frem teppe og satte oss ved bålet resten av kvelden..
Tips: Tagl funker som krutt på bål! La det renne litt tagl på veden, så blir bålfyring en lek.
Husk å begynne med små kvister (gjerne bark og tørre furukvister)
 Legg gradvis på større pinner og kubber etterhvert som bålet får mer futt ;) 

Solveig, Ingrid og Anita
også grilla vi og kooosa oss

Ut på tur, aldri sur!


 Så kom et annet punkt i prioriteringslista. For juletid er nemlig;   
♥ kvalitetstid hjemme med familien 


Vi fikk så klart tatt oss en tur ut inn i mellom..
Stefan, Elise Theoline, Glenn Michael og Helén
  .. men det ble ikke så mye mer enn et par lufteturer i Bud..

for ellers ble tiden for det meste brukt hjemme
med familie, brett og kort spill, god mat 

og heller fine utsikter fra stuevinduet :)


men nå har jeg kjøpt meg nye telemarkski og vintervåtdrakt, så følg med.. :D

6 kommentarer:

Med kjæleik til livet sa...

kor fine bilder og ord ....
smil fra monika

Anita Paulsen sa...

Så utrolig koslig, Elise :)

Evelyn sa...

Flotte bilde her i bloggen din:):)

Lillian V sa...

Det ser så koselig ut og en blir vare gla av å lese om alt de/du gjør på tur og m familien...Takk fordi du tar oss med inn i denne fine "tur-verden" <3

Christin sa...

er skikkelig herlig å lese bloggen din. Gleder meg til å høre mer om vintervåtdrakten din! :) Jeg har dykkerutstyr langt opp på ønskelisten for tiden!

elisetheoline sa...

Tusen takk alle sammen :D Alltid litt skummelt når man legger ut et innlegg. Kan bli litt usikker på om folk syns det egentlig var noe interessant eller ikke.. Og da er disse tilbakemeldingene veldig gode å få :):)

Beste gleden er å gjøre andre glad, så jeg blir veldig glad av å se at du blir glad når du leser, Lillian! :)

Det er kjekt å lese Christin! Dumt at slike hobbyer må være så dyrt. Gleder meg også til dykkerutstyret mitt blir komplett så jeg får tatt meg en dukkert igjen! Håper du òg får realisert dykkedrømmen :D