Om meg

Bildet mitt
Dette er ikke den oftest oppdaterte bloggen for forfatteren er helst ute på tur..å være ute i friluft er nemlig noe av det jeg setter mest pris på her i livet, og jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten. Mange av de fine opplevelsene jeg opplever på mine oppdagelsesferder får jeg så lyst til å forevige. Ved å uttrykke mine opplevelser i form av ord og bilder, kan jeg for min egen del oppleve de igjen, og i tillegg dele de med andre og forhåpentlig inspirere litt. Nyt bloggen! Og ikke minst, nyt livet :)

Etiketter

friluftsliv (38) vakre Fræna (35) Bud (21) OJSANN (10) på to hjul (8) sunnmøre (4) Fredly (3)
susnet statistik Det er stk her akkurat nå. I løpet av dagen i dag har vært innom. i løpet av uken, og i løpet av måneden. Alt i alt har vært innom siden 08.02.2010.

fredag 4. februar 2011

Vintervåtdrakt og storm

Endelig kom vintervåtdrakta mi i posten :D 


 Ojsann!! Akkurat da jeg hadde fått den på meg gikk ei tante og ei kusine forbi på kyststien. Jeg sprang ut på verandaen og stilte meg halvveis på gelenderet for å vise fine drakta, men i farta på veg inn igjen ble det litt for glatt med våte føtter. Sklei rett inn i stålkanten på biljardbordet og revna drakta..! Jaja, det var vel på tide med et innlegg på etiketten ojsann, så det passa jo bra. 
Og pappa har heldigvis noe neoprenlim på jobben, så det ordner seg  :) 


Som nevnt, så syns jeg det er litt trist at det ikke er mer som skjer i havna i Bud. 
I helga lagde jeg derfor litt liv selv. Måtte jo teste ut vintervåtdrakta.
Pappas gamle hjemmelagde vindsurfebrett funket fint for å ligge å padle på. På grunn av litt vel mye drag i sjøen, ble det nok med en liten tur fra brygga vår i havna og rett hjem. Pappa kjørte etter og passa på at jeg kom trygt frem :) Tross rift i ene siden, var jeg nesten helt tørr etterpå. Og drakta holdt så bra på varmen at jeg faktisk måtte ha av meg hetta.. godkjent!


Det er ikke lengre så fjernt for meg at pingvinene som ser så lettkledde ut,
 likevel kan overleve den ekstreme kulda i Antarktis :)


Bestilte drakta på www.magicseaweed.com.
(Xcel Womens 5mm Infiniti Drylock WRF)



Når det er såpass mye nordavind og drag i sjøen, er det bedre å ta turen Utom landet (de nordlige svaberga i Bud) for å se når bølgene slår mot svaberga. Helt siden jeg var lita jentunge har jeg alltid fått høre om Den sjuende bårå, eller Den syvende bølge som uttrykket heter på fint norsk.  Noen kaller det for Den niende bølge, også videre. Dette skal være en bølge som plutselig er mye større enn de andre, og gjenspeiler havets uforutsigbarhet og dermed at folk ikke må være naive ved kysten. Der pappa sto var lenge en trygg plass, men ikke trygg nok når "den sjuende bårå" kommer inn. Så her flytter han seg enda lengre opp for å være på den trygge siden, mens "den sjuende bårå" nærmer seg i bakgrunn.


 Det gikk veldig bra. Men for de som ikke er like obs kan det raskt gå andre veien! Det er ikke første gang jeg nevner at folk må ta havet på alvor, men dette er så viktig at det kan nesten ikke nevnes for ofte.. så vær forsiktige ;)



pappa og mamma
Enda høyere opp fant vi et veldig fint utkikkspunkt. 


(Bildene ble noe uklar pga sjøsprut på linsa)


For en vindstyrke! Herlig å stå og se utover den fantastiske utsikta, 
samtidig som man kjenner på stormen med vind og sjøsprut :D



(De gule prikkene viser hvor vi gikk før vi kom til det fine utkikkspunktet, men man kan også gå dit i en nokså rett linje fra stien)


Akkurat nå herjer det en enda bedre storm ute enn forrige helg. Har ikke fått sjekket den ut enda for mørket kommer så raskt etter endt arbeidsdag/lekedag i barnehagen..
men i morgen er det endelig helg igjen!

 Sees Utom landet :D


Som nevnt i toppteksten, så er ikke denne bloggen den mest oppdaterte..
men hvis du vil bli oppdatert når ting skjer så kan du joine 
Også er det veldig trivelig med tilbakemelding enten her eller der ;)

5 kommentarer:

Med kjæleik til livet sa...

kor tøffe du er ;)
smil fra monika
ps... du må hilse pappan og mamman din fra meg ;)

elisetheoline sa...

:D Alltid like koselig med smil fra monika! takktakk, skal sikkert hilse tilbake :)

Elisabeth sa...

Kjempeflotte bilder!
Gleder meg til båtsesongen kommer igang neste mnd. :o)

Ingrid sa...

Elise!!! det er så godt å lese bloggen din! kjenner jeg blir glad inni meg. du klarer virkelig å fremstille "det gode liv"- og hvilke muligheter det gir! synd vi ikke treffes mer, men skal nok ta meg en tur til Bud skal du se... snakkes! klem fra Ingrid Rødset

Anonym sa...

wow! så sporty! blir jo inspirert her! :) Tenker selv på å kjøpe en vintervåtdrakt så jeg kan snorkle i havet med kobbene. Ha en fin dag videre! :)