Om meg

Bildet mitt
Dette er ikke den oftest oppdaterte bloggen for forfatteren er helst ute på tur..å være ute i friluft er nemlig noe av det jeg setter mest pris på her i livet, og jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten. Mange av de fine opplevelsene jeg opplever på mine oppdagelsesferder får jeg så lyst til å forevige. Ved å uttrykke mine opplevelser i form av ord og bilder, kan jeg for min egen del oppleve de igjen, og i tillegg dele de med andre og forhåpentlig inspirere litt. Nyt bloggen! Og ikke minst, nyt livet :)

Etiketter

friluftsliv (38) vakre Fræna (35) Bud (21) OJSANN (10) på to hjul (8) sunnmøre (4) Fredly (3)
susnet statistik Det er stk her akkurat nå. I løpet av dagen i dag har vært innom. i løpet av uken, og i løpet av måneden. Alt i alt har vært innom siden 08.02.2010.

torsdag 11. juli 2013

Frøken hoppogsprettoghitogdit.


En aldeles nydelig pointer har stadig spurtet i full fart frem og tilbake på plena utenfor blokka og tiltrukket seg oppmerksomheten vår. Wow, for en flott hund!! 

Vi gikk ut for å få kontakt med han og dermed fikk vi kontakt med eierne hans også. Innmari trivelige naboer og det ble veldig kjekt for både oss og dem at vi kunne gå noen meter, låne med oss deres firbente turkompis og gi den tilbake etter tur. 

Flotte Storm


Men tanken på å ha en egen firbent tur- og jaktvenn streifet oss mer og mer. Spesielt siden vi har bestemt oss for å ta et friår til neste år for å nyte Norges vakre fjell, fjord, hav og skoger sammen. Da er det kjekt med en firbent i rypejakt sesongen.Etter mange turer innom flere fuglehund oppdrettere, mye googlesøk og samtaler med hundeeierer for råd og tips, endte vi opp med
frøken hoppogsprettoghitogdit  Tuva
Nå er det bra liv i heimen! Og dette er jo super læring til vi en vakker dag får egen bebis :)Det skal ikke lange turen til før ho er sliten og da er sekken et fint hvilested med god utsikt. Kan tro vi fikk mye smil og prat fra forbigående som ble sjarmert i senk av det lille hodet som stakk ut. "Nååååh" var en slager i forbifarten. Det er visst veldig sosialt og trivelig med bissevovv :) 


Vi tar gjerne i mot alle slags hundetips!!!

12 kommentarer:

Monika sa...

Kor koselig - ikke lange turer det første året ;-)

Monika sa...

Kor koselig - ikke lange turer det første året ;-)

Camilla Monsen sa...

Så stas Elise!!
Mitt beste tips er å ta med bikkje og mann til Stadlandet og surfe med min mann og bikkje ;)

Hehe...
Mine nest beste tips er:
- ikke tro på ALT du får av tips!! =)
- vær tålmodig!
- la valp få være valp.
- sosialiser masse med andre hunder, store og små.
- ikke begynn ordentlig med trening før hun er 6-7måneder, ellers skapes fort frustrasjon hos både menneske og dyr.

Da vi fikk Alva, brukte vi masse tid og energi på ho. Både trening, masse lek, småturer, miljøtrening, sosialisering. Vi studerte hundepsykologi og fulgte alle råd og tips vi fikk. Likvel hadde vi tidenes mest viltre og gira valp, og lurte ofte på hva vi gjorde feil. Men vi har ikke gitt oss.

Nå er ho fylt ett år og hun forandret seg helt! Plutselig har vi fått verdens hyggeligste, rolige og lydige hund. (Det forandret seg nesten over natta) Og sånn har det fortsatt...
Valpestadiet er crazy til tider, men alt du bruker tid på VIL lønne seg når hunden blir eldre.

Elisabeth sa...

Hei der oppe i Nord.
Blir veldig glad om du stemmer på bildet mitt :)

http://www.deluze.blogspot.no/2013/10/konkurranse-om-leserbilde-for-september.html

Anonym sa...

Hej Elise,
du är en underbar person, din pappa måste vara stolt över dig. SVT i Sverige har köpt in många program från Norge, däribland dokumentären om dig och ditt friluftsliv. Har själv många gånger drömt om att göra något liknande, särskilt när stressen och pressen blir för stor. Jag tycker att du är en helt fantastisk person, vågar utmana dina rädslor, bekämpar aktivt egna möjliga fobier, otroligt fysiskt frisk och stark och sist men inte minst, om du ursäktar, en väldigt söt flicka. Du kan kosta på dig att vara lite kräsen, så välj partner med omsorg, de kommer att stå i kö :) Behåll din ödmjukhet, du har fått många gåvor, sedan så får du väl jobba med koncentrationen. Det var faktiskt det enda jag funderade på när jag såg programmet; vilken otrolig energi du verkar ha. Så jag blev nästan lite fundersam, vilket också bekräftades senare i programmet. Hur som helst, du fixar säkert även detta, alternativt lär dig att leva med denna diagnos. Allt gott till dig och lycka till...
// Peter
P.S. Naturen är ett sant mirakel, mycket större än något människan någonsin lyckats skapa :)

Anonym sa...

Hej Elise!
Kan bara instämma med Peter.
Jag kan känna igen mig i vissa naturupplevelsen du beskrev.
Jag kommer absolut att köpa mig en hängmatta i vår.

Ang AD-HD
Min son, som idag är 15 år. Har haft problem i skolan, vi var tvungen att flytta honom till en ny till slut. Sen han fick diagnosen och medicin ligger han nu i topp i de flesta ämnen.
Hoppas du kom in i skolan till slut. Det vore ett slöseri om man inte tog vara på dig.
Ha det
Johnny

Unknown sa...

Hej Elise!
Såg precis filmen om dig, mycket fin och inspirerande. Får mig att längta till våren och sommaren då vi ska ut och vandra... kanske blir det i Norge istället! Så vackert.

Var har du köpt din sovsäck/hängmatta?

Ha det fint i skogen :)
Emilia

Anonym sa...

Hejsan =)

Vilken underbart fin film!

Tack.

Med vänlig hälsning// Nina Sverige

Anonym sa...

Hej Emilia.
Jag blev så tagen av filmen så jag har redan beställt hängmatta.
http://www.momojord.se/butik/hennessyhammock/safari/#!/~/.
Jag ska ut i naturen
Johnny

Anonym sa...

Hej Theoline!

Helt bedårande söt hund!

Jag och min kille är på jakt efter passande raser och denna såg ju helt underbar ut och verkar passa bra för friluftsliv. Vad är det för ras?

Tack för en trevlig blogg :)

/Johanna

Unknown sa...

Hej Elise

Vet inte om du läser kommentarer på bloggen men såg precis filmen och tycker att du verkar väldigt mångsidig, skulle tycka det va cool att träffa dig någongång i framtiden.

/ Patrik Lilja
0723135350
patrik.e.r.lilja@gmail.com

Kamilla sa...

Takk for kjempefin blogg :)