Om meg

Bildet mitt
Dette er ikke den oftest oppdaterte bloggen for forfatteren er helst ute på tur..å være ute i friluft er nemlig noe av det jeg setter mest pris på her i livet, og jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten. Mange av de fine opplevelsene jeg opplever på mine oppdagelsesferder får jeg så lyst til å forevige. Ved å uttrykke mine opplevelser i form av ord og bilder, kan jeg for min egen del oppleve de igjen, og i tillegg dele de med andre og forhåpentlig inspirere litt. Nyt bloggen! Og ikke minst, nyt livet :)

Etiketter

susnet statistik Det er stk her akkurat nå. I løpet av dagen i dag har vært innom. i løpet av uken, og i løpet av måneden. Alt i alt har vært innom siden 08.02.2010.

lørdag 19. juni 2010

Innholdsrik fredag

For en innholdsrik dag! Just the way I like it ;)

Et av de mange mottoene pappa har lært meg:
Det finnes ikke dårlig vær, men dårlig klær!
Så sant så sant! For så lenge man kler seg så godt at man ikke blir gjennomvåt og fryser så er turer ute i dårlig vær bare friskt og herlig!! 
Dermed kledde pappa og jeg på oss ulla vår og sykla en fin tur i frisk regnbyge.   

Pappa fikk seg nemlig sykkel i går, så nå er det full planlegging av sykkelturer for meg, mamsen og papsen i sommer. Kjekt!!

Og jeg kunne få meg en sykkeljakke så lenge jeg valgte en gul en så bilsjåførene ser meg bedre. 
Dermed ble det en knæsjgul fin sykkeljakke på meg :DJa..det er sommerferie! Men så lenge jeg velger selv hva jeg vil putte i meg av historie, så syns jeg faktisk det er kjempespennende! Mener man skal ha litt lokale kunnskaper, så jeg tok med to kusiner, Marit og MajaEmilie,  på guida tur på Ergan Kystfort :)
Det er et restaurert tysk kystfort med kommandosentral, kanonstillinger, sykestue og vannreservoar i fjellet. I tillegg til 350 tyskere var det 150 russiske og polske krigsfanger i Bud under 2.verdenskrig. Fortet har utsikt over hele Hustadvika, innseilingene til Ålesund, Molde og Kristiansund samt fiskeværet Bjørnsund og Ona.

I 1533 ble det holdt et riksmøte i Bud. Da var alle de viktigste embetsmennene i landet og leder Erkebiskop Olav Engelbregtsson samlet her. Siden alle de viktigste i Norge befant seg her på det møtet i flere uker sies det at Bud var hovedstaden i Norge i disse ukene. Morsomt!
Men Bud (tidligere 750 innbyggere) var faktisk det største handelstedet mellom Bergen og Trondheim(tidligere 900 innbyggere). 

Dårlig vær var ingen hindring for oss heller! 

Museum høres kanskje kjedelig ut,
 men man får det ikke mer gøy enn man gjør det til sjøl!


Oldefar var skipper på en av de fem fiskeskøytene fra Bud og Hustad som hjalp til med å transportere i sikkerhet den kjente gulltransporten under invasjonen av Norge i 1940.  


Slike gamle blad har vi mange av på hytta som jeg tror ble bygd i 1940. 
Til og med et VI MENN fra 1960-70. De er faktisk veldig artig å lese i.
 "Skriver de eller telefonerer de" (hehe, den var litt intern)
Kaffikoppen er så klart med :)

Takk Michael for en absolutt mesterlig presentasjon :)Kommer fra argeste konkurransefamilien,
 så når vi spiller biljard er det ikke bare et spill! 
Jeg slo onkel Johnny i biljard i går og nyyter seieren enda. 
Han kommer nok plutselig innom for revansj kan jeg tenke meg :)


Et annet motto fra pappa:
Den største gleden er å gjøre andre glad!
 I går overrasket pappa og jeg med nystekte vafler og nytrekker kaffi til slekta som bygger hus litt lenger oppi gata :) 
Det er så lite å gjøre for oss, men det gjør så mye for andre.. så hvorfor ikke!
Kjempe koselig :D

1 kommentar:

Bjørn Sindre sa...

ser ut som sommeren din blir fullspekka m innhold, 4 poster på 5 dager eller no sånt ;) haha thats tha spirit! :D big bless from sarpsborg