Om meg

Bildet mitt
Dette er ikke den oftest oppdaterte bloggen for forfatteren er helst ute på tur..å være ute i friluft er nemlig noe av det jeg setter mest pris på her i livet, og jeg kunne ikke tenkt meg et liv uten. Mange av de fine opplevelsene jeg opplever på mine oppdagelsesferder får jeg så lyst til å forevige. Ved å uttrykke mine opplevelser i form av ord og bilder, kan jeg for min egen del oppleve de igjen, og i tillegg dele de med andre og forhåpentlig inspirere litt. Nyt bloggen! Og ikke minst, nyt livet :)

Etiketter

susnet statistik Det er stk her akkurat nå. I løpet av dagen i dag har vært innom. i løpet av uken, og i løpet av måneden. Alt i alt har vært innom siden 08.02.2010.

torsdag 19. januar 2012

Mitt ungdoms år

Noen ganger må man bare stoppe litt opp, "klype seg i handa" og tenke over
 ting man opplever i livet, for i det hele tatt fatte at det faktisk skjer... 
Hoooi så mye "klyping" jeg har gjort siste året med blant annet;
Få invitasjon til DNT Ungs landsbasecamp (kommer på bloggen om ikke så alt for lenge)

Alt dette på grunn av stryk på eksamen som hindret meg i å flytte til friluftstudie i Volda, og dermed gav tid til en flott far-datter tur på Pyttbua og Puttegga i Tafjordfjella som jeg blogget litt om, for så å linke på UT.no sin side om Pyttbua for at folk skulle få se hvordan en tur dit kan bli, og dermed bli inspirert til å komme seg på tur. Deretter ble det oppdaget av UT sin redaktør som tok kontakt :) Hadde virkelig aldri trodd det skulle komme så mye godt ut av å stryke på skolen, men jammen kan ting bli utrolig bra, bare man gjør det beste man kan der en er i livet :D

For tiden stoppes det opp og "klypes" mer enn noen gang. Ikke bare på grunn av at hengekøye opplevelsene mine veldig snart blir sendt på TV, men de skal utrolig nok bli vist på Molde Kino nå til helgen! Det er helt uvirkelig!! Opplevelsen ved å bo ute er så klart større og flottere, men det er noe en kan velge å oppleve når en vil (absolutt en anbefaling å prøve det om du har muligheten!
Å få se en film om seg selv på kino derimot, er som regel en nullgangshendelse i livet..


For en opplevelse det kommer til å bli :D 


Her er reklamefilm for Ut i Naturen programmet, Min ungdoms vår,
 hvor dere kan bli med på våreventyret mitt i hengekøye rundt om i Fræna:


Programmet blir altså å se på Molde Kino 22.januar kl 15.00 og på NRK1 24.januar kl 19.45


Kinobilletter kjøpes på Molde Kino sin facebookside, på moldekino.no eller på kinoen :)56 kommentarer:

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det her blir spennende å se! Gleder meg! :)

elisetheoline sa...

Det er så kjekt å høre at det er til glede for andre, Bjarne! Flott turblogg du har! :)

Magnus sa...

Ikke cheesy ment og overhodet ingen baktanker, men det må sies: Du er utrolig pen! Sammen med det vinnende smilet og sjarmerende personlighet tror jeg nok vi får se mer av deg i tida fremover. God helg fra en fan i vest-Telemark:)

Elisabeth sa...

Kjempeflott film. Gleder oss til å se det en gang til på NrK :)

Fru Mæla - Mer enn bare ord - sa...

Hihi :D Så skjønn du er!!! :) Fikk lyst til å ut på tur jeg, så da har du gjort noe riktig :)

Gro Agnethe Stokke sa...

Inspirerende å se deg på tv!

Hagemor sa...

Fantastisk å se deg på "UT i Naturen" Og 8-åringen her i huset har allerede bestemt seg for at du er drømmedama.
Ha ei nydelig uke!

Kari Anna Sandvik sa...

Heia Elise!
Superduperjente og et stort forbilde for andre friluftsinteresserte :)
Fantastisk flott program med deg - håper du lykkes med dine mål!!
De beste ønsker fra KariAnna

Kenneth dahl holen sa...

Jeg har også bestemt meg for at du er drømmedama! Kjenner ingen som elsker naturen sånn som deg!

Tone sa...

Du er en flott jente! Utrolig inspirerende tv-program. Jeg vil også bo ute i hengekøye, men bor dessverre midt i storbyen ;)

Lykke til med fremtiden!

Alexander sa...

Søt jente. Ble litt betatt der ja #utinaturen

Yngve sa...

Fantastisk inspirerende å se på nrk ikveld, makan til turglede! Ble så gira at kartboka ble funnet fram og kajakkturer skal planlegges for vår og sommer. Fikk lyst til å se nordvestlandskysten, hvilke steder må man se hvis man har en måned fri og skal tilbringe den i telt og kajakk? Takk for inspirasjon, det trengs når høgskolepensum roper og man har mest lyst til å pakke sekken og stikke avgårde.

Svein Erik sa...

Fantastisk flott program. Nå ble jeg glad :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Virkelig flott program!! Imponert over ståpåviljen din! Håper det går bra på eksamen. Lykke til videre med friluftslivet ditt :)

Kari sa...

Flott dokumentar!
Du må bli med på seiltur med fembøring (uten motor)! sjekk www.braute.info!
Velkommen med!
Det gjeld forresten alle andre med interesse for enkelt friluftsliv også. I sommer går turen fra Trøndelag til Troms. BLI MED!

Arnfinn sa...

Utrolig flott å se noen nyte naturen så mye som du gjør :) Lykke til med fremtidige turer og mål :)

Anonym sa...

Har nettop sett deg på nrk. Jeg må bare si at du er en inspirasjon!! Det som det har tatt meg en livstid å lære og det som mange andre ikke lærer i det hele tatt har du nemlig fått tak i ved ung alder. Nemlig det å nytte de små tingene her i livet, å stoppe opp lenge nok til å se rundt seg. Håper du aldri syns du ikke duger, da det gjelder studier osv. fordi du har noe som er sjeldent. Lykke til videre.

Mvh

Stiggg

Maria Therese Søvik sa...

Hei :)

Satt her sammen med min kjære mann og såg på programmet ditt på NRK :)
Du er litt av ei jente, beundrer deg, er selv 23 år og skulle ønske jeg hadde like mye gøtts som deg! Ser også att du kjenner Andreas :) jikk på skole sammen med han på videregående. Ønsker deg lykke til videre og håper du kommer til å oppdatere bloggen din, for jeg har veldig lyst til å følge med på det du gjør fremmover. Hilsen Maria&David fra Ålesund! :D

Trond sa...

Flott program og en imponerende jente
Lykke til med eksamen, Alt går, bare en prøver

djiihaa sa...

Hei! Jeg måtte lete opp bloggen din etter nettopp å ha sett Ut i naturen på NRK. Flott program og en tankevekkende historie, håper du oppnår det du drømmer om!
Skulle du få lyst til å prøve hundekjøring en gang så må du ta deg en tur til Folldal - et helt annet klima, men vidåpent og storslagent omtrent på samme måte som havgapet på dine kanter. Hilsen utflytta romsdaling fra indre fjordstrøk :)

Anne sa...

Det var så inspirerende å se deg i Ut i Naturen og i klippene på ut.no! Jeg fikk skikkelig lyst til å ut på tur igjen :D Sitatet "i bli rik av å ligge sånn ute.Førr i he kje så mykje.I he ei hengekøye. Men i he de fole bra i den hengekøya" rommer en fantastisk bra livsfilosofi i mine øyne :)

Lykke til videre!

Anita Karin Bjørnhaug sa...

Hærlig! Flott program med presentasjon av en utrolig vakker natur og hærlig livsglede. Jeg ønsker deg virkelig lykke til, du er nok ei jente som klarer akkurat det du vil. Bloggen din er veldig bra :) Så igjen, stå på og lykke til :)

Helge Gjerde sa...

Gode Elise.
Fantastisk å se hvordan du har utfordret deg selv på det som bringer deg videre, jeg er imponert. Du viser at ved å ikke gi seg og tørre å se framover, kan de fleste ting en frykter bli positive opplevelser som beriker ens liv. Jeg er sikker på at du kommer til å bli en flott student ved friluftslivstudiet i Volda, for norskeksamen kommer du til å mestre.
Lykke til videre og takk for den inspirasjonen du bringer ut ved å vise at den som våger å ta utfordringer, den mestrer! :)

Fausagård sa...

Hei, ser på programmet på NRK nå, du er helt topp, herlig, modig og enestående optimistisk, mist aldri dette, så må du ikke være redd for skole, dette klarer du fordi du så gjerne vil det. Skolen vil gi deg styrke og enda mer kunnskap. Stå på du er fantastisk!!!Hilsen Anna

Anonym sa...

Hei. Så TV-programmet nå i kveld. Du bør i mine øyne være et forbilde for alle unge kvinner i landet. Det var en fryd å se din glede over natur, fauna og livet generelt. Stå på videre, og fortsett med friluftsliv og personlig grensesprengning. :-) Morten, Gjøvik.

Anonym sa...

Såg Ut i naturen i kveld og vart inspirert til å sjå bloggen din. Du har ein flott blogg, mange herlege bilder og stor turglede. Dette var ein "opptur"! Så takk for fin lesning :)

Anonym sa...

Flott program og flott jente! Stå på videre! :-) Fra ei turglad finnmarksjente som alltid gleder seg å gå ut i naturen! Hilsen fra Stine.

willy J sa...

Takk for en fin stund foran TV'n, men sammen med deg. Nydelige historier. Lykke til videre og ikke glem å blogge.

Magne sa...

Hei.

Utrolig bra program med deg som ble sendt på NRK nå, du er til stor inspirasjon!
Jeg lurer på hvordan hengekøye det er du bruker, den så veldig bra ut. Kan ikke du legge ut en post om det ?:)

Anna Gudrun Tveisme sa...

Hei Elise !
Så kjekt å sjå programmet på tv i kveld. Ut i naturen med dine opplevelsar av sjø luft og fjell. Ingen bombe at du har ein diagnose, muligens adhd.( kjenner igjen eindel tegn)Fint at du gir eit positivt ansikt av oss med ADHD diagnose. Vær stolt av den du er. Det betyr at du ikkje har mindre enn andre, men faktisk meir av alt.Bruk det! Eg fekk min ADHD diagnose når eg var 40 år,og det har gått bra. Så vegen blir til etterkvart som du går. Stå på!!!!
helsing Anna Gudrun Tveisme

Gerhard sa...

For ei flott jente. Like flott smil som min egen datter
:-)
Lykke til videre. Med ditt pågangsmot, tøffhet og vinnende vesen får du til akkurat det du vil. Du må da være et kjempeforbilde for mange!
Klem fra en som ønsker deg alt godt.

Marianne sa...

Satt pris på å se programmet om deg i kveld! Utrolig flott med personer som gleder seg så mye over naturen - og som er så optemistiske! Synes selv det er utrolig mye fint å glede seg over ute i naturen, og synes også det var fint å se all den flotte naturen der du bor - få et lite innblikk fra en annen natur enn den man er vant til å se. I tillegg oppmunterer virkelig programmet til å få lyst til å være enda mer ute i naturen!

Lykke til videre og med eksamen! Stå på - bare hold motet oppe :-)

Anonym sa...

Flott program med deg på TV i kveld :) Du er utrolig tøff som utfordrer deg selv på det du er redd.. Tipper det er mange som tenker som deg etter dette. Du vet hvis du ikke prøver vet du ikke om du får det til ;)) Stå på og lykke til med eksamen.
Likte også kjempe godt den hengekøya di og skulle gjerne hatt ei maken ;))
Klem fra Elly

Sandra sa...

Så akkurat deg på tv og måtte in og lese om deg. For en inspirasjon du er! Du utfordrer deg selv og det er så tøft, fortsett med det. Lykke til med livet, kjærligheten og studiene:).

Anonym sa...

Lykke til med eksamenen du må ta for å komme inn på studiet du ønsker. Det er jeg sikker på at du klarer!

Flott program med deg på "Ut i naturen i kveld".

Hilsen ei dame som fikk diagnose ADD 42 år gammel. Sånn er det med oss stille jentene, vi blir ikke fanget opp i skolesystemet. Prøver ut medisin nå og håper å komme ut i jobb igjen.

Anonym sa...

Utrolig inspirerende å se deg i Ut i naturen i kveld! Føler at vi er soulmates :) Er født og vokst opp i Finnmark og har, i likhet med deg, hatt mange flotte naturopplevelser. Elsker naturen, og alt det som lever. Håper du kommer inn på høgskolen, jeg krysser fingrene for deg:) Flott blogg forresten - endelig en blogg med mening! I like <3

Anonym sa...

Hei Elise
Tusen for at den inspirasjon du ga meg både med din friluftsinteresse, og ikke minst med din positive utstråling og sjarm. Programmet var interessant og ga også rom for ettertanke på mange måter.

Med din vilje og pågangsmot så er jeg sikker på at du kan mestre det meste. Kan ikke annet enn å beundre mennesker som deg, og jeg vil ønske deg lykke til videre i livet.

Siden du savner noen å dele dine naturopplevelser med, så får du bare gi meg et vink :)

Hilsen Trygve i Stavanger

Anonym sa...

Jeg heier på deg, du flotte jente!!
Ann Kristin :)

Anonym sa...

Veldig fint program. Veldig koselig! Som innflyttet fremberte så skjønner jeg at jeg har masse naturopplevelser foran meg om jeg benytter sjansen.
Det er sant det. en må vekk for å se hvor godt en har det på hjemtraketene.

Håper programmet kommer i reprise!

Lykke til videre.

Stor klem fra Kristin <3

Anonym sa...

Jeg kan ikke forstå at du ikke skal være flink til å skrive. Du uttrykker deg så vakkert og er så klok. jeg tipper det skyldes et dårlig spor og dårlige erfaringer som har ført til oppgitthet og lav selvtillitt. Du er et fantastisk forbilde for unge mennesker, og det skulle vært fler som deg. TAKK for at du delte. Lykke til!!

Vicky sa...

Kjære deg!
jeg har hatt en fantastisk opplevelse i kveld! Som alvorlig syk og sengeliggende,har jeg mistet alt dette vakre som du opplever, og derfor gledet det meg veldig å følge deg der ute i blåsten i Bud. Over svaberg og i skog og mark. Familien min er fra Skarset og Farstad, så jeg har mange barndommsminner derfra!
Tårene har rent flere ganger mens vi gledet oss over det fantastiske du viste oss!Ikke minst fordi du gjenspeiler meg selv og min enorme glede over naturen.
Det var utrolig åpent og vakkert alt du sa, du var så ærlig om problemene dine, og det var godt å høre at de til slutt fant årsaken til dem. Jeg har en sønn som fikk diagnose ADHD når han var 16 år, og det var også i seneste laget. Han har verdens beste hjerte og du minner meg veldig om han.
Du må fortsette å tenke på deg selv som en som bryter barrierer, for det har du gjort også uten å vite det, hele livet. Jeg kjenner mange kule mennesker med ADHD, mer energi og oppfinnsomhet og kretivitet skal man lete lenge etter. Hadde dere bare sluppet konsentrasjonsproblemene.
Jeg håper for deg at du får nytte av medisinene. Spennende!!! Og så fins det jo masse mestringsmetoder og alternative ting å søke opp.

Vel, Eline...det viktigste du ga meg i dag var en tur ut i naturen jeg elsker!Som tenåring lå jeg mye ute om natten, og satt mye for meg selv ved en elv eller i en blomstereng. Da var jeg rik som deg! Nå har jeg ligget mest i ro i fem-seks år, til dels i mørke rom. Så du aner ikke hvor stort dette var for meg.
Du må også hilse Per Jarle Heggdalsvik fra meg. Fantastisk filming! Filmen hans om sønnen hans så vi mens vi bodde i Finnmark, da drev jeg og lengtet hjem til Molde og brukte filmen til lokkemiddel og reklame for vakre Møre og Romsdal!
All mulig lykke til videre! Du greier det!
Dine evner til å beskrive opplevelsene dine på film, burde blitt brukt som norskeksamen, spør du meg!!! Klem!

Martin B. sa...

Utrolig fint program om deg. Inspirerte meg til å stikke en tur til skogs.

Men hvor har du kjøpt hengekøta og hvor mye kostet den?

Malene sa...

Fantastisk program, og ikke minst en fantastisk jente som jeg har vært så heldig og hatt kule opplevelser sammen med. Elise, jeg blir så stolt av deg! Til og med jeg fikk lyst ut i naturen nå, og du kjenner meg.. absolutt ikke no naturjente. hehe. Stå på videre. Eksamen klarer du! Klem

Anonym sa...

Du er så bra!

Anonym sa...

Du er en fantastisk fin jente, og et veldig inspirerende program. Har bare lyst til å tipse deg at det er noe som heter Foreningen for høysensitive i Norge. Da jeg fant den kunne jeg slutte å lete etter diagnoser, og begynte å se på meg selv med litt snillere øyne. Uansett diagnose eller ikke, det spiller ingen rolle, for du er fantastisk, og jeg ønsker deg lykke til på alle områder i livet.

Elin Natås sa...

Hei og lykke til med alt du gjør, fantastisk!
Det er ingen grunn til at du ikke skal greie norsk eksamen. Stå på :)
Når det gjelder ADHD, hva med å sjekke ut andre løsninger enn medisinering med sentralnervestimulerende medisiner?
Hva om ADHD bare er et symptom på bakenforliggende årsaker? Jeg anbefaler deg å ta en titt på www.senterbl.no, www.utenglutenogmelk.info, www.fettsyrer.net, www.npif.no og www.filmpraksis.no Her finnes det masse informasjon du kanskje vil ha glede av om du heller vil fjerne årsakene i stedet for å dempe symptomene. MVH Elin Natås

Anders Tveit sa...

Hei og gratulerer med en utrolig flott film på NRK TV.

Fantastisk å se og høre deg fortelle om dine opplevelser ute i naturen.
Du er fantastisk dyktig til å skildre dine opplevelser.
Du formidler en glede og en stolthet over det du forteller som er utrolig viktig.
Dine holdninger til livet og til problemer som kan dukke opp, er eksemplariske.
Denne filmen kommer ganantert til å bety mye for mange, spesielt på din alder!
Gratulerer med en kjempefin historie!
Lykke til videre!

Mvh. Anders Tveit

~Ranveig~ sa...

For ein kjekk og koselig blogg! Såg ikkje programmet om deg før idag. Men utrulig inspirerande og spennande! Misunner deg!!
Var i Fræna og Bud for første gong ifjor sommar i nydelig vær. Flott plass! Lykke til vidare med både livet i det fri og ei evt utdanning =)
Helsing frå sunnhordlending på Jæren =)

Johanne P. Elvestad sa...

Hei Elise!
Jeg så Min ungdoms vår når det ble sendt i januar. Kjempeflott program! Jeg studerer journalistikk i Kristiansand og har et par spørsmål, ingen skumle! :-)

Kan du kontakte meg? Enten på telefon: 93022024

Eller mail: johanne.elv@gmail.com

Mvh Johanne P. Elvestad

Anonym sa...

Jeg vil på tur med deg :-)

Hilsen
meg

Anonym sa...

Hei.
Fantastisk program med ei fantastisk jente som får til det ho vil, det er så sterkt å sjå dette programmet som eg har sett i reprise i dag at eg blir heilt rørt.
Har ei datter på 11 år som minner meg slik om deg, glad i naturen og dyr og elsker å være ute. I sommer har vi bestemt oss for at vi skal være ute i naturen ligge i telt og kjøpe oss hengekøy som din. Det er så godt å sjå at konsentrajonsvansker ikkje treng ødlegge livsgnisten og trua på å leve eit fantastisk liv. Eg blir glad når eg ser kva du har klart å få til av prestasjoner. Lykke til videre:)

Carina sa...

Vil bare si at jeg så deg på tv for noen uker siden. Likte programmet utrolig godt, fikk lyst til å bare løpe ut av huset og ut i naturen. Du er et utrolig inspirerende menneske! Følger bloggen din og synes det er kjempe artig å lese! Stå på videre!

Anita sa...

Så deg på NRK i går. Du ga meg en kjempe stor glede. Tusen takk for at du kjemper, takk for at du ikke ga opp. Du er heldig som har en slik fin pappa . Lykke til videre i livet. Klem fra Anita påSørlandet.

Anonym sa...

Hei du!
Flott program, flott jente.
Men vær så snill: Ikke la deg lure til å tro at alt du ikke er fornøyde med skal rettes opp ved at noen skal "behandle" deg med amfetamin.
Slik jeg oppfattet deg i dette programmet, er du en sprudlende, aktiv jente. Dette er IKKE en sykdom, tvert imot.
Konsentrasjonsproblemer? Pøh. Du sitter rolig i en hengekøye og nyter naturen.
Så VÆR SÅ SNILL, ikke la deg ødelegge av "velmenende" leger. Ritalin vil forandre deg for alltid.
Hilsen Frederik

Anonym sa...

Enjoyed your small adventures in Norway,

I just saw NRK´s program here in Finland. Elise, you have the right idea! Just stay in the nature and enjoy it the way our forefathers did. Also watch out, for formal education dampens the spirit.

Hälsningar,

Petteri

Anonym sa...

Virkeligt spændende!!!!

Frederik
www.kinesiotapeonline.dk